70 Dagen Deals: Partner in de kijker Ovata

Floréac viert haar 70e verjaardag en dat willen we eren! Om deze mijlpaal te markeren, hebben we een aantal van onze trouwe partners uitgenodigd om samen terug te blikken op de unieke ontwikkeling van onze samenwerking over de generaties heen. En dat is niet alles: speciaal voor deze bijzondere gelegenheid presenteren we onze exclusieve actie “70 Years – 70 Dagen Deals!” Mis deze unieke kans niet en vier met ons mee!

‘Growing better, respecting the environment’. OVATA is een modern en geautomatiseerd glastuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in het produceren van succulenten. Onder 8 hectare glas telen wij onze SuPure®, succulenten met passie. Iedere succulent, ongeacht het moment van het jaar (consistent), is van dezelfde kwaliteit, intense kleur en sterkte. Bij OVATA krijg je SuPure®, een concept waar je blij van wordt. Wij zijn ons bewust van onze omgeving en telen in harmonie met de natuur

Ovata Willem Brommel schoutwagen

Wat kun je ons vertellen over de pioniersperiode aan het begin van de samenwerking met Floréac?

De relatie tussen Floréac en OVATA bestaat al sinds de vorige eeuw en een flinke groei ontstond rond 2008, toen de verkoop van OVATA’s succulenten via Floréac’s netwerk een significante sprong maakte. Deze positieve trend zette zich voort, met ups en downs die typerend zijn voor de dynamische tuinbouwsector. Vanaf 2019 zagen we een wederom een sterke groei, die in 2023 een recordhoogte bereikte.

Hoeveel generaties gaat dit terug in de geschiedenis van je bedrijf?

In 1974, startte in het Nederlandse Bleiswijk het verhaal van OVATA. De 7-jarige Hans Ammerlaan, gefascineerd door stekjes van de Crassula ovata, legde onbewust de basis voor wat later OVATA zou worden. Wat begon als een kinderfascinatie, groeide uit tot een passie die in 1987 resulteerde in de oprichting van “Plantenkwekerij Hans Ammerlaan”.

Is er een anekdote die je kunt vertellen over onze samenwerking?

Floréac’s kracht ligt in hun continue streven naar loyaliteit, samenwerking, innovatie en respect, waarbij leveranciers als partners worden behandeld. Dit blijkt uit initiatieven zoals de jaarlijkse open dagen waar kwekers hun producten konden presenteren, en een bedrijfsbezoek met een volle bus met Floréac-medewerkers aan OVATA in 2002, georganiseerd door Frank Reijgersberg.

Deze benadering heeft Floreac staande gehouden in een sector vol veranderingen, waar vele bedrijven komen en gaan. Een bewijs van hun doorzettingsvermogen is het feit dat Floréac, als een van de vier handelshuizen die ooit IKEA beleverde met OVATA’s succulenten in blauwe potten, als enige nog is blijven bestaan. Het 70-jarige jubileum is daarom dan ook niet vanzelfsprekend, maar mag bewonderingswaardig genoemd worden.

Ovata Carrousel Crassula

Hoe heeft de zakelijke relatie zich in de loop der jaren ontwikkeld?

De groei weerspiegelt niet alleen de toenemende vraag naar OVATA’s succulenten, maar ook het wederzijds vertrouwen en de gedeelde waarden van beide bedrijven.
Floréac’s uitgebreide netwerk en innovatieve aanpak, gecombineerd met OVATA’s expertise en toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, creëren een synergie die meer is dan de som der delen. Als trotse leverancier beantwoordt OVATA dit vertrouwen met betrouwbaarheid, kwaliteit en sterke partnerschapsafspraken.

Terwijl Floréac zijn 70-jarig jubileum viert, staat deze samenwerking symbool voor wat mogelijk is wanneer passie, innovatie en een gezamenlijke visie samenkomen. Het verhaal van Floréac en OVATA laat zien dat in de wereld van planten, net als in de natuur zelf, de mooiste resultaten ontstaan wanneer verschillende elementen in harmonie samenwerken.

Van harte gefeliciteerd namens de gehele OVATA-crew met dit prachtige jubileum.

Bezoek
onze webshop